Etwinning пројекат- Међународни математички изазов


Међународни математички изазов“ је пројекат чији је циљ размена добре праксе из математике и геометрије у настави основне школе. Полазна идеја пројекта је да математику треба подучавати на занимљивији начин. Не треба користити само методу памћења, већ разумевање ситуација кроз функционално мишљење. Главни циљ је развијати математички начин размишљања користећи активни приступ математичком знању. Подстаћи већу мотивацију за рад ученика на математичким задацима и развијање самопоуздања код решавања задатака је још један важан циљ. Пројекат подстиче употребу колаборативног и неконкурентног рада група.
Пројекат траје годину дана. Свака  група одељења која учествују у пројекту  шаље један или више задатака (које ће радити у тимском раду) са свим осталим партнерима обичном поштом (игре са бројевима и облицима, проблеми , не само једноставни радни лист, већ и интерактивне активности). Примање писма поштом (не е-маилом) ће подстаћи  мотивацију и учешће. Наставници и ученици  читају пошту, извршавају предложене активности користећи предложене материјале и бележе их фотографијама и видео записима. На крају активности сваки разред испуњава евалуациони лист с јаким и слабим странама и упоређује га са оним других партнера. На крају пројекта свака школа ће створити дневник пројекта и послати га другој школи партнера.

14. марта све школе ће учествовати на ПиГрецо дану (Πи Дан): наставници овог пројекта припремиће посебан дан математике у којем ће ученици током целог дана моћи да уживају у математичким активностима.
Примили смо пошту из Италије, Аустрије и Пољске (13.3.). Били смо узбуђени и са одушевљењем смо одрадили веома занимљиве задатке које су нам послали. Чекамо са нестрпљењем задатке од осталих учесника пројекта, али и припремамо за њих нешто врло узбудљиво, интересантно и креативно. 
Prezi 


                    Италија















































Аустрија:



























Коментари