Пројекат: "Игра" Други задатак: Старе и нове играчке





Друга активност: Старе и нове игре
Пројекат: "Игра"
Задатак: Старе и нове играчке
Учитељ: Тијана Милисављевић
Установа: ОШ “Први мај” Влајковци
Узраст: 9 година
Место: Грашевци
Држава: Србија
Опис активности:
За час физичког васпитања ученици су припремили крпењачу. Разговарали смо о играма које су се некада играле И разликама И сличностима некадашњих И савремених игара. Играли су игру Круга и Ометање лопте.
Елементарна игра  Ометање лопте (Одузимање лопте)
Сви ученици стану у круг. Један ученик је у средини. Ученици који су у кругу се добацују лоптом. Ученик који је у средини труди се да их у томе омете и да ухвати лопту. Када ухвати лопту одлази на место ученика од кога је ухватио лопту, а онај други улази у круг и ,,омета“.
Елементарна игра Круга
Игре лоптом могле су се изводити и у кући, нарочито у зимском периоду. Једна од таквих игара је игра под називом „Круга“. Игра је осам (и више) играча лоптом од крпа или гуме. Четири играча седећи у центру просторије образују круг леђима окренути његовом средишту. Остала четворица су у угловима (ћошковима) просторије. Лопту имају играчи из ћошка (један од њих) и гађа играче који седе. Они не смеју да устану, могу само да хватају лопту и гађају неког играча у ћошку. Сваки од играча када испусти лопту при хватању испада из игре. Победник је она група чији играч остане последњи или група из центра или из ћошкова.

Коментари