Игре са обручима

Обруч увек изазива радост код ученика, а посебно када се на необичан начин користи. 

Сваки покрет који деца изводе њим може бити веома користан. Уз обруч деца могу играти безброј игара, а ево неких:

 

- Окретање обруча око струка.  Дете треба да стане у раскорачни став, а потом куковима да заврти обруч придржавајући га док га не заврти.  Можете показати и окретање обруча око различитих делова руку. Једна напреднија игра је окретање обруча око подлактице и пребацивање и окретање око друге подлактице.

 

- Провлачење кроз обруч.  За старији узраст ова игра може бити део полигона.

 

- Скакање у обруч. Чим деца могу да изведу скок можете им показати ову игру. Скок може бити са једном ногом и са две. Пре ове игре са скакањем такође могу само корачати у обруч и излазити из обруча. Ова игра такође може бити део полигона.

 

- Описивање круга. Игра се састоји од корачања око обруча и унутар обруча. Показивање је неопходно, а игра је погодна за старији узраст.

  

- Ходање са обручима. Дете хода а истовремено прескаче обруч као вијачу гурајучи и придржавајући обруч рукама у лактовима испред себе и иза себе.

 

- Такмичарска игра. Уколико имате више деце можете организовати такмичење у котрљању обруча. Онај чији обруч се откотрља  најдаље је победник.

Елементарна игра „Музичка острва“ - Деца играју око постављених обруча на поду ( по њих неколико на један обруч. За то време траје музика. Када престане музика, деца се спашавају уласком у обруч. Ко последњи то учини или не учини, испада из даљег тока игре, све док не остане победник. Отежавајућа околност је што се смањује број обруча.

- Вежбање ритма уз музику и обруч. Ова игра је веома забавна зато што учествују сви ученици изводећи исте кораке тако да прате ритам музике. Може такође бити такмичарска када ученици увежбају, тако да испада из игре онај ко погреши.







Коментари