Превазилажење треме и страха од јавног наступа (пети задатак пројекта „Balkan Kids Tube Fest” )

 Пројекат: Balkan Kids Tube Fest”

Назив задатка: Превазилажење треме и страха од јавног наступа (пети задатак)

Име и презиме наставника: Тијана Милисављевић и Сенка Вукајловић

Назив и место образовне установе: ОШ „Први мај“ Влајковци, Брзеће

Број учесника/узраст: Ученици млађих разреда  (15)

Држава: Република Србија

Кратак садржај: Пре него што смо приступили раду ученике смо упознали са петим задатком. Том приликом разговарали смо о треми и страху (када, зашто и како се јављају; како их превазићи и победити) и о истом истраживали на интернету. Дошли смо до закључка да је умерена трема током јавног наступа добра, јер чини да будемо концентрисанији. Таква трема назива се позитивна трема. Уколико имамо велику трему, можемо је умањити вежбањем испред огледала. Вежбање је кључ успеха, јер тако постајемо сигурнији у себе, а самим тим и трема је мања. Главни продукт рада јесу видео записи.

Кроз корелацију садржаја наставних предмета: Српски језик, Ликовна култура, Музичка култура, Свет око нас, Пројектна настава, Дигитални свет, ЧОС,  реализована је радионица Превазилажење треме и страха од јавног наступа.

Остварени исходи:  користи интернет за учење и проналажење информација уз помоћ наставника; наведи кораке превазилажења треме; зна да постоји позитивна трема; процењује своје знање и у складу са тим вежба изражавање; разликује добар од мање доброг наступа; прави разлику изјмеђу страха и треме; зна да је богат фонд речи услов за доброг говорника; зна да музика опушта.

Остварене међупредметне конпетенције:

K1 Компетенција за целоживотно учење

K2 - Комуникација

K4 - Дигитална компетенција

K6 - Сарадња

К10 - Естетичка

Продукт: https://www.youtube.com/watch?v=n1KffIB9UXY


Коментари