Информиши се потпуно о ономе о чему желиш да причаш на друштвеним мрежама (четврти задатак пројекта „Balkan Kids Tube Fest” )

 Пројекат: „Balkan Kids Tube Fest”

Назив задатка: Информиши се потпуно о ономе о чему желиш да причаш на друштвеним мрежама. (четврти задатак)

Име и презиме наставника: Тијана Милисављевић и Сенка Вукајловић

Назив и место образовне установе: ОШ „Први мај“ Влајковци, Брзеће

Број учесника/узраст: Ученици млађих разреда  (15)

Држава: Република Србија

Кратак садржај: Пре него што смо приступили раду ученике смо упознали са четвртим задатком, који је рађен у оквиру обележавања Дечије недеље. Учећи и истражујући информације за реализацију предвиђених активности ученици су открили разноврсне изворе знања (материјални, писани, усмени, сликовни, аудио-визуелни) који садрже податке од значаја за проучавање. Овога пута родитељи, баке и деке били су поуздан извор информација.

Ученици су заједно са својим укућанима цртали породично стабло, које су презентовали. Једни су кроз игру и забаву утврђивали знања о обавештајним, упитним, узвичним и заповедним реченицама, одгонетали загонетке, казивали бројалице, питали питалице и рецитовали шаљиве народне песме.

Разне друштвене, едукативне игре омогућиле су нам да кроз интегративну наставу обележимо Дан интелигенције.

Остварени исходи: уочавају разлику између поузданих и непоузданих извора информација; користе интернет за проналажење информација; безбедно употребљавају различите изворе информација; разликују усмене и писане изворе; сарађују са другима у групи и учествују у заједничким активностима; јасно истичу своје ставове; уважавају различитости других.

Остварене међупредметне конпетенције:

K2 - Комуникација

K4 – Дигитална компетенција

K6 - Сарадња

К10 - Естетичка

Продукт: https://www.youtube.com/watch?v=yOKJJNAD7-o

Коментари