Kahoot! - Кахут квиз у настави

Кахоот! је једноставан веб алат дизајниран за креирање и играње квизова. Овај интерактивни алат користи елементе учења кроз игру. То подстиче такмичарски дух ученика, повећавајући њихову мотивацију и погодан је за све узрасте.
Ученици у Грашевцима често утврђују и обнављају градиво путем квиза Кахут. Овога пута обнављали су градиво другог разреда из Света око нас како би што боље урадили иницијални тест. Кроз игру и у тимском раду, уз вешту фину моторику и брзину у давању тачних одговора, успешно, са лакоћом и уживањем поновили су градиво.

Како играти Кахоот?
Учитељ бира и отвара жељени квиз на рачунару и представља га разреду помоћу пројектора или паметне плоче. Након одабира опције појединачне или тимске игре, на екрану се приказују упутства за ученике. У своје уређаје уписују игрицу која се приказује на великом екрану „учитеља“ и њихов надимак. Када се сви ученици придруже игри - учитељ може да кликне „Старт“ и игра почиње.
Питања се приказују на великом екрану, а након 5 секунди видљиви су понуђени одговори. Сваки одговор је обележен симболом различите боје и облика. Ученици имају само ове симболе (без текста) приказане на својим уређајима, а треба да одаберу поље које означава одговор који сматрају да је тачан. На овај начин се поглед ученика усмерава према великом екрану, односно према учитељу, а његови уређаји му служе само као „џојстик“ и не одвлаче пажњу од учитеља и активности у целини.
Када сви играчи понуде одговоре или када истекне време, тачан одговор приказује се на великом екрану. Поред тога, повратне информације укључују број тачних одговора, ранг листе играча и укупан број поена сваког играча или екипе, док екрани уређаја појединих ученика показују да ли је одговор који су понудили тачан или нетачан, као и број постигнутих бодова и ранг листа најбољих 5 ученика. Ученици могу овај квиз играти и у тиму. Веома је интересантан и ефикасан у обнављању градива, развијању тимског и такмичарског духа .






Коментари