Једнодневна екскурзија


      Школске екскурзије су најефикаснији начин међусобног упознавања и стварања истинског другарства и  пријатељства међу ученицима. Пружају  могућност да наставници непосредније него у било којој другој прилици упознају ученике, да уоче дотле непознату црту њихове индивидуалности. Дају могућност да ученици упознају и доживе личност наставника другачије, отвореније и искреније. Доприносе учвршћивању узајамног поверења ученика и наставника без кога не може бити правог педагошког деловања.

Оно по чему се школски дани највише памте, јесу екскурзије. Деца је жељно  ишчекују и радују јој се. Ове године наша одредишта била су Смедерево и Пожаревац.

        У оквиру припрема за одлазак на екскурзију, ученици су добили истраживачке задатке и  презентовали оно што су истражили и сазнали о местима које ћемо посетити. 

       У петак 17.5.2019. године реализована је једнодневна екскурзија на релацији Влајковци - Смедерево - Пожаревац - Влајковци. У Смедереву смо посетили  вилу Златни брег, некадашњи летњиковац династије Обреновић, данас резиденцијални објекат Владе Србије. Дивили смо се смедеревској тврђави и музеју. У Пожаревцу смо обишли Галерију Милене Павловић Барили, Етно парк Тулба и Ергелу Љубичево.
          Обогаћени новим знањима, пријатељствима и забавним тренуцима, ученици су се са екскурзије вратили задовољни и пуни утисака. Добро расположени, безбедно су се вратили редовним активностима и са нестрпљењем чекају упознавање нових места и нова дружења у оквиру будућих екскурзија.

                 



















Коментари